Sveriges Violinbyggarmästare

Sebastian Skarp

Sebastian Skarp Violinateljé
Regeringsgatan 72
111 39 Stockholm
Telefon: 08-22 24 20
E-post: kontakt@sebastianskarp.se
Hemsida: www.sebastianskarp.se

Violinbyggarmästare Sebastian Skarp är en internationellt etablerad expert på stråkinstrument, och innehar en ledande position i Sverige och Skandinavien.

Ett grundmurat renommé som restaurator av historiskt betydelsefulla instrument med över 30 år i yrket och en bred nationell men framförallt internationell erfarenhet.

Utbildning med början 1979 under ledning av Hovinstrumentmakaren Bengt Lindholm och Roland Wiklund. Under åren 1992-1997 som bland annat verkstadschef hos Hieronymus Köstler med högsta ansvar för de allra mest värdefulla och historiskt betydelsefulla instrumenten såsom Antonius Stradivarius, Giuseppe Guarnerius del Gesú och Giambattista Rogerius för att nämna några enstaka exempel.

Sebastian Skarp är medlem av EILA, Entente Internationale des Mâitres Luthiers et Archetiers d´Art och grundande medlem av SVM, Sveriges Violinbyggarmästare samt värderingsman för Stockholms Handelskammare.

I ateljén i Nationalpalatset, Nalen, i centrala Stockholm bedriver Sebastian Skarp handel med antika och moderna stråkinstrument . Han utför kontinuerligt värderingar av stråkinstrument för hela orkestrar som Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios symfoniorkester, Kungliga Operan samt många andra musiker, orkestrar, auktionshus samt försäkringsbolag runt om i Sverige. Sebastian Skarp har även en liten, men mycket exklusiv tillverkning av nya stråkinstrument.

 

Skarp